Vi bygger skreddersydde team av dedikerte utviklere

Fra skreddersydde apper til langsiktige teknologiske partnerskap, vi bygger det riktige teamet som oppfyller dine behov. Vi vil jobbe sammen med deg og teamet ditt for å utvikle programvare av høy kvalitet for å hjelpe virksomheten din med å vokse nå og i fremtiden.

Tilpasset programvareutvikling,
langsiktige teknologiske partnerskap

Vi er JavaScript-eksperter, men våre erfarne utviklere har mange andre ferdigheter å tilby. Når vi forstår hva du ønsker å utvikle, setter vi sammen det beste teamet med utviklere for jobben. Vi kan enkelt og fleksibelt skalere opp og ned teamene våre for å bedre støtte vekststrategien din.

Highcharts-eksperter

Bortsett fra Javascript, er vi også eksperter på Highcharts, det beste datavisualiseringsverktøyet i verden. I løpet av de siste +12 årene har vi hjulpet over 120 kunder fra hele verden med å implementere sofistikerte Highcharts-baserte produkter.

Les kasusstudie

Arbeid med Black Label

Delt arbeidsflyt

Programvareutvikling synkronisert med din vanlige arbeidsflyt. Vi integrerer prosessene våre med de du allerede bruker og er kjent med.

Proaktiv kommunikasjon

Samtaler som flyter lett forbedrer programvaren og partnerskapsopplevelsen. Sammen jobber vi for å klargjøre og optimalisere utfallet av hver beslutning.

Gjennomsiktige prosesser

Overordnede mål er delt opp i sammenhengende, konkrete trinn. Se fremgangen mens den skjer og forstå hver milepæl som er oppnådd.

Tid og materialer

Betal kun for det som er absolutt nødvendig for å bygge programvaren din. Vårt utviklerteam reagerer og tilpasser seg fleksibelt til dine behov etter hvert som prosjektet utvikler seg.

Livssyklusen for prosjektet vårt

1. Oppdagelse

Bli kjent med og forstå virksomheten din. Utarbeide en sammenhengende plan, etablere kommunikasjonskanaler og prosesser som trengs for å nå dine mål. Vi liker Slack og Github – men vi er åpne for forslagene dine.

2. Produksjon

Med nye kunder er et prøveprosjekt ofte et velkomment første skritt. Utviklingen styres via sprints, leveringer til rett tid, tilbakemeldingssykluser og revisjoner. Vi bruker Scrum, Kanban og alt annet innimellom. Vi går fullt ut med testing.

3. Postproduksjon

Vi støtter deg når du trenger å utvide, modifisere, fikse eller oppdatere programvaren. Vi opprettholder vårt engasjement i produktet og kommunikasjonskanalene er alltid åpne.

Ofte stilte spørsmål

Hvilke teknologier bruker dere?

I det store og hele leverer spesialiserte selskaper mye mer verdi til sine kunder og partnere. Helt fra begynnelsen har Black Label spesialisert seg på JavaScript-utvikling og dets ulike rammeverk: React, Node.js og Vue.js. Vi har også vært Highcharts-spesialistene fra tidlig av, som er et av de mest populære JavaScript- og TypeScript-kartverktøyene og datavisualiseringsbibliotekene i verden.

Her er en fullstendig liste over teknologiene og rammeverket vi bruker i Black Label: JavaScript, TypeScript, React, Node.js, Vue.js, HTML5, CSS3, Karma, Cypress, Express, Nest, Bull, Redis, PostgreSQL, Redux, Redux-Saga, Auth0, GraphQL, Material UI, Leaflet, PNPM, Webpack.

Hvordan betaler jeg for tjenestene deres?

Vi tar en timepris for arbeidet utført av en Utvikler eller Tester. Vanligvis mottar vi ikke betaling for ikke-tekniske roller som Prosjektledere eller Scrum Masters, selv om de ofte er svært involverte i prosjekter på mange nivåer.

Det månedlige budsjettet for hvert prosjekt diskuteres og avtales med partneren vår før vi begynner å jobbe, så det er ingen overraskelser. Vi utsteder en månedlig MVA-faktura med detaljerte timelister vedlagt, noe som gir partneren vår full åpenhet.

Hvordan jobber dere med partnerne dine (hvilke metoder bruker dere)?

Vi foretrekker å bruke Scrum-metodikken for alle våre prosjekter. Hvis du ikke er kjent med denne spesielle smidige metodikken, eller du jobber i et “scrum-lignende oppsett”, men ønsker å øke effektiviteten og åpenheten din, hjelper vi deg mer enn gjerne med å implementere de beste praksisene og til og med gjennomføre en workshop for deg – helt gratis.

Med dette sagt, bruker vi ikke bare Scrum.  Vi tror at hvis noe fungerer for et gitt prosjekt, skal man bruke det – bedre kan være det godes fiende.  Vi analyserer ofte prosessene til partnerne våre og foreslår endringer for å forbedre ytelsen – også gratis.

I tillegg har vi lært at bruk av Kanban-metodikken kan være en mer effektiv måte på å gjennomføre et prosjekt med et mindre team, så dette er det vi pleier å holde oss til.

Hvilke kommunikasjons- og prosjektstyringsverktøy bruker dere?

Vi prøver å integrere sømløst med partnerne våre, så vi bruker alltid kommunikasjons- og prosjektstyringsverktøyene som de velger. Vi bruker oftest en blanding av følgende: Slack, Teams, Github, Asana, Trello, Miro, Figma, StoriesOnBoard, Intercom, Sentry, Zeplin, Google og Adobe Suites, og selvfølgelig gode gamle Jira, for å holde prosjektene våre i gang.

Hvor store er teamene deres?

Vi starter vanligvis med en eller to utviklere til rabattert pris som et konseptbevis for et gitt prosjekt, og så kan vi skalere prosjektet derfra. Vi kan enkelt skalere opp eller ned vårt engasjement, ettersom vi vet hvor misjonskritisk ressursfleksibilitet kan være for våre partnere. 

Vi har observert over tid at den optimale teamstørrelsen ser ut til å være fem utviklere og en Scrum Master. For større prosjekter foreslår vi at flere team samarbeider i «team of teams»-skjemaet.

Hvordan kontrollerer du timene registrert av teamene deres?

Vår bedriftskultur er bygget rundt tillit, så vi kikker ikke hverandre over skuldrene. Vi forstår selvfølgelig også viktigheten av åpenhet rettet mot våre partnere, så hver utvikler rapporterer og kommenterer ofte på daglig basis om timene de bruker på en spesifikk oppgave eller prosjekt.

Det er også enkelt å kontrollere timene som er brukt på et prosjekt ved hjelp av Scrum, da det tilbyr nesten fullstendig åpenhet, og det er derfor vi foreslår å bruke Scrum-metodikken til de fleste av våre partnere.

Hvor mange timer jobber en av Utviklerne deres per måned?

Nok en gang er fleksibilitet nøkkelen når det gjelder antall timer som hver Utvikler bruker på et gitt prosjekt.

Gjennomsnittsmåneden har 168 mulige arbeidstimer, men i praksis kan utviklerne våre jobbe for partnerne våre i rundt 140 timer, ettersom de også bruker tid på å tilegne seg nye ferdigheter, utdype domenekunnskapen og hjelpe andre kolleger med å forbedre sine ferdigheter og kode.

Det betyr imidlertid ikke at hver Utvikler må bruke hele 140 timer i måneden av kapasiteten sin på å jobbe med ett spesifikt prosjekt. Det er ganske vanlig at utviklingsteamet består av utviklere som jobber mindre enn det maksimale av kapasiteten deres, noe som gir deg ganske mye fleksibilitet til å øke ildkraften eller redusere ressursene etter hvert som behovet oppstår. Du kan med andre ord fortelle oss hvor mange timer du kan investere i prosjektet ditt i løpet av en gitt måned, og vi tilpasser oss.

Vi kun tar betaling for timene brukt på faktisk arbeid i hvert prosjekt.

Hvor stabile er teamene deres? Flytter dere utviklere mellom prosjekter?

Kort sagt er teamene våre utrolig stabile og vi jobber hardt for å opprettholde denne stabiliteten. Jo lenger en Utvikler jobber med teamet sitt og med et prosjekt, jo mer effektiv blir Utvikleren og teamet. Vi selvfølgelig skifter utviklere mellom prosjekter hvis og når behovet oppstår, spesielt når vi ser en mulighet til å øke effektiviteten eller hjelpe en partner med å skalere opp.

Vi har vært heldige hos Black Label som har hatt minimal Utvikleromsetning de siste femten år med omtrent 95% oppbevaringsgrad. Dette har bidratt sterkt til stabiliteten til teamene våre over tid og eliminert unødvendige ressursutgifter til overføring av kunnskap om prosjekter for både oss og våre partnere. 

Hvem skal være kontaktpunktet mitt?

Relasjoner er avgjørende, så vi etablerer kontaktpunktet ditt rett i begynnelsen av partnerens introduksjonsprosess – du vil mest sannsynlig møte denne personen i løpet av din første samtale med Black Label, og dette vil mest sannsynlig være teamveileder for prosjektet.

I tillegg oppfordrer vi alle våre partnere til å holde en direkte kommunikasjonslinje åpen med Greg Iwacz (CEO) og Grzesiek Blachliński (COO), som alltid er tilgjengelige for å svare på spørsmål og bidra til å forbedre arbeidsflyten for et prosjekt. 

Hvordan blir teamene deres administrert?

De mest effektive teamene er selvorganiserte team – dette betyr at det ikke er noen kommandokjede eller bare én spesifikk problemløser. Hvert team takler alle problemer de står overfor internt, men det er alltid en Scrum Master eller annen veileder som forenkler alle prosessene og overvåker teamets kommunikasjon og prosjektets generelle effektivitet.

ER du interessert i en GRATIS prosjektkonsultasjon?

Bestill det nå!