Highcharts Kasusstudie

Hvordan Black Label hjalp en nystartet nosrk bedrift med å
bringe deres datavisualiseringsverktøy Highcharts til verden

The Black Label and Highsoft Teams meet in Norway in 2014

Fra teknisk støtte til teknisk partner

Hvis du aldri har hørt om det norske datavisualiseringsselskapet Highsoft, er det en sjanse for at du har hørt om flaggskipet deres, Highcharts. Highcharts har vært den mest populære løsningen for visualisering av kartdata i verden siden 2010, og deres diagrammer og biblioteker brukes av nesten 80% av verdens største selskaper. Black Label har vært Highsofts dedikerte støtteteam og en viktig FoU-partner fra nesten selve begynnelsen av.   

Greg Iwacz, CEO i Black Label, kom først i kontakt med Torstein Hønsi, CEO i Highsoft, i 2010. Torstein hadde nettopp lansert den første versjonen av Highcharts og til tross for tidlig suksess, hadde Torstein litt av et dilemma.

Som mange programvareutviklingsselskaper som finner suksess over natten med et av produktene deres, var ikke Highsoft forberedt på å gi den tekniske støtten som var påkrevd av deres brukerbase. Black Labels små team av JavaScript-utviklere var i en unik posisjon til å ta affære og støtte Highsoft.

The Black Label and Highsoft Teams meet in Norway in 2014

I de første årene av partnerskapet vårt jobbet Black Label nesten utelukkende som Highsofts dedikerte supportteam. Etter hvert som Highcharts-produktlinjen, brukerbasen og populariteten fortsatte å vokse, vokste også Black Labels engasjement i prosjektet. Vi utvidet teamet vårt og la til flere dedikerte utviklere for å hjelpe til med å møte behovene til det voksende Highcharts-samfunnet. Vi utvidet omfanget av aktiviteter fra kun kundestøtte til mer praktisk arbeid som kvalitetssikring, feilretting, bibliotekvedlikehold og endelig ble vi en del av Highsofts FoU-team. Til slutt hjalp Black Label Highsoft med å utvikle og lansere et av deres nåværende flaggskipprodukter, Highcharts Stock.

Dynamisk vekst bygget på tillit

En av de viktigste forskjellene som har skilt Black Label fra andre programvarehus, er vår unike menneskesentrerte fellesskapskultur som har skapt et sterkt team som er utrolig lojale mot hverandre og våre kunder. I løpet av de siste 15 årene har vi hatt en oppbevaringsgrad på nær 93 %, som i menneskelige enheter betyr at bare to personer har forlatt selskapet i løpet av de første femten år.

Loading chart: hcs-story

Denne høye oppbevaringsgraden betyr at vi ikke har måttet forholde oss til kunnskapsoverføringsspørsmål, og vi kunne fokusere mer tid og ressurser på lærings– og utviklingsinitiativer, slik at teamet vårt kan bestå av stadig bedre utviklere på toppnivå. Vi har for tiden 15 dedikerte utviklere som jobber på Highcharts-teamet vårt, som er mer enn halvparten av hele Highcharts FoU-team. Nivået av tillit mellom selskapene våre og nivået av integrasjon mellom teamene våre har vokst så mye at de siste årene har flere medlemmer av vårt Highcharts-team blitt Produkteiere av Highcharts Stock og Highcharts Maps.

Black Label har vært Highsofts verdsatte partner siden 2010. De har dyp kunnskap om Highcharts-biblioteket, både gjennom teknisk støtte, skreddersydde tilpasninger og kjerneutvikling. Vi har full tillit til Black Labels kompetanse og dedikasjon til prosjektet og anbefaler dem for alt arbeid relatert til Highcharts.
Torstein Hønsi Stifter & CPO Highsoft
The Black Label and Highsoft teams together in 2019

Kartlegging av nye horisonter sammen

Bortsett fra våre mange tekniske bidrag til Highsoft og Highcharts gjennom årene, har Black Label-ledelsen også gitt betydelige strategiske bidrag, inkludert det å bringe nye produktideer til bordet og introdusere arbeidsflytinnovasjoner som Agile- og Scrum-metodene. Fremfor alt, gir det sterke grunnlaget for tillit som Black Label har bygget med Highsoft gjennom årene dem trygghet til å fokusere på det de kan best, og de lar oss ta oss av resten.

Etter hvert som tiden går, fortsetter samarbeidet mellom Black Label og Highsoft å vokse og våre selskaper fortsetter å være sammenvevd. Highcharts-teamet vårt reiser jevnlig til Norge og flere og flere medlemmer av Highsoft reiser til Krakow for å jobbe side om side for å dele kunnskap og utvikle nye ideer og produkter. Hele Black Label-teamet er glad for å jobbe med nye innovative Highcharts-prosjekter som vil fortsette å redefinere grensene for datavisualisering og kartlegge nye horisonter i flere tiår fremover.

Velg Black Label som din neste teknologipartner

La oss snakke sammen!