Vår historie

Highcharts & Black Label in Vik, Norway in 2021

Black Label har i løpet av de siste femten årene levert skreddersydde programvaretjenester til partnere i Norge, Europa og USA.

Vi har bygget opp et sterkt rykte for å levere programvarer av høy kvalitet utviklet av pålitelige og effektive team som vokser med kundene våre. Black Label-historien begynte i 2006 da Greg Iwacz, vår CEO og en serieentreprenør og tidligere programmerer, lanserte selskapet fra en liten delt kontorplass i Krakow, Polen.

Black Label spesialiserte seg opprinnelig i å bygge SaaS-plattformer og satset deretter på å utvikle Highcharts, en interaktiv kartløsning av det norskbaserte selskapet Highsoft (les hele historien). Etter noen år med å yte eksklusive tjenester til Highsoft, utvidet vi tjenestene våre for å inkludere utvikling av Javascript-baserte apper, og vi ble raskt de pålitelige teknologiske partnerne til flere andre norske startuper, i tillegg til å utvikle flere egne produkter underveis.

Etter hvert som programvaren utvikler seg, og partnernes behov og prioriteringer endres, har vi smidigheten og fleksibiliteten til å tilpasse oss og vokse med dem. Vi har allerede fått mye erfaring og oppnådd mange suksesser, men det er bare begynnelsen på historien vår.

Vår kultur

Fra tidlig av hadde vår CEO Greg en grei, åpen og svært personlig tilnærming til å drive Black Label. Han foretrakk å vokse sakte og investere i mennesker og deres personlige og profesjonelle utvikling.

Greg visste også at han ikke ønsket å lage et typisk programvarehus, men heller bygge et programvarehjem – et IT-selskap som ble bygget rundt et fellesskap. I løpet av de første fem årene vokste Black Label med bare noen få teammedlemmer i året, da vi først og fremst var fokusert på å levere svært skreddersydde IT-tjenester for Highsoft.

Team building trip in Gibraltar, Spain in 2021

Etter hvert som Highsoft vokste, vokste vi også, og etter hvert ble selskapene våre knyttet nærmere til hverandre. Over tid begynte vi å organisere formelle og uformelle selskapsmøter i Polen og Norge. Denne «fellesskapet-først»-tilnærmingen og forpliktelsen til å bygge langsiktige partnerskap basert på tillit ble snart Black Label-måten og er hjørnesteinen i bedriftskulturen vår frem til i dag.

Vi velger hvert nytt teammedlem nøye og la han eller henne få opp farten i sitt eget tempo. Vi bruker mye tid og ressurser på læring og utvikling for å sikre at alle har muligheten til å forbedre ferdighetene sine på en kontinuerlig måte og oppfylle sitt sanne potensial.

I likhet med mange moderne IT-selskaper, har vi alle fordelene som utviklere har kommet til å forvente (les: spillrom, pizza, fleksible timer osv.), inkludert et eksternt kontor på den Spanske kysten som teamet vårt kan jobbe fra.

I tillegg til offisielle integrasjoner med våre partnere og kundeteam, fordobler vi vårt engasjement i teambuilding og fritidsaktiviteter. Vi arrangerer regelmessige pick-up fotballkamper og organiserer fjellklatreturer. Våre nåværende Slack-kanaler inkluderer klatreveggtreff, yogaøkter, Fifa-turneringer og lokale konserter. Black Label illustrerer perfekt utsagnet: selskapet som spiller sammen, holder sammen.

Vårt team

The Black Label Family in 2021

Vår «mennesker-først»-tilnærmingen og forpliktelse til å bygge et sterkt fellesskap har bidratt til å holde kjerneteamet vårt intakt (93 % oppbevaringsgrad i løpet av det siste tiåret) og tillatt oss til å vokse oppover og utover sammen.

I løpet av rekrutteringsprosessen prøver vi å fokusere på kandidatens personlighet og se om han eller henne passer til teamet, like mye som å verifisere deres ferdigheter og erfaring. Selv om de fleste av oss er utdannet som programvareingeniører, kan du møte mekanikere, arkitekter, advokater, musikere og alle slags sportsentusiaster som finnes i verden. Vi setter pris på mennesker fra alle slags bakgrunner og vi jobber hardt for å skape et trygt og vennlig arbeidsmiljø som oppmuntrer ansatte til å være seg selv. Som navnet vårt antyder, er etiketter meningsløse.

Vi er et sammensveiset team som forstår at det å oppnå en ekte «arbeid-liv-balanse» ikke bare handler om ferietid og fjernarbeid, men det handler om å skape en morsom og trygg atmosfære i og utenfor kontoret. Enten vi er på jobb eller på en klatrevegg, presser vi hverandre til å bli bedre, og vi vokser sammen. Som et fellesskap beveger vi oss lenger enn bare balanse mellom arbeid og privatliv, og har som mål å oppnå harmoni mellom arbeid og liv. 

Og når en ny person slutter seg til teamet, får de ikke bare verktøyene og kunnskapen de trenger for jobben, men de blir umiddelbart ønsket velkommen som en del av fellesskapet vårt som verdsetter det å arbeide sammen like mye som det å spille sammen.

Bli kjent med Black Label-familien nedenfor

Chief Executive Officer, Founder
Chief Operating Officer
Head of Growth
Tomasz Kołek
Head of Finance and Admin
Paweł Fus
Product Owner Highcharts Stock, Senior Developer
Kacper Madej
Product Owner Highcharts Maps, Senior Developer
Senior Developer
Highcharts Team Lead, Developer
Scrum Master
Michael Pasławski
Project Manager
Tech Lead, Developer
Paweł Potaczek
Senior Developer
Justyna Stanach
Office Manager
Senior Developer
Paweł Dalek
Developer
Daniel Studencki
Developer
Wojciech Chmiel
Developer
Sebastian Wędzel
Developer
Mateusz Kornecki
Developer
Karol Kołodziej
Developer
Dominik Chudy
Developer & Dataviz Blogger
Paweł Lysy
Developer
Kamil Kulig
Developer
Maciej Kucaba
Tech Lead, Developer
Mateusz Bernacik
Developer
Hubert Kozik
Developer
Kamil Kubik
Developer
Michał Filipiec
Junior Developer
Magdalena Gut
Junior Developer
Kamil Musiałowski
Junior Developer
Dawid Draguła
Junior Developer
Jakub Szumiński
Junior Developer
Jędrzej Ruta
Junior Developer
Jakub Januchta
Junior Developer

Tenker du på å bli med i fellesskapet vårt?

Vi arbeider i små, godt integrerte team med nøye utvalgte prosjekter. Vi vokser sammen og hjelper hverandre dag ut og dag inn. Hvis du vil bli med i teamet vårt, er karrieresiden et utmerket sted å starte.

Fortell meg mer